ГоловнаСуспільствоВійна

Україна поскаржиться Контактній групі на обстріли

Сепаратисти збивають Мінські домовленості

Україна поскаржиться Контактній групі на обстріли
Фото: Макс Левин

Українська сторона україно-російського Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін готує пропозицію про розслідування обстрілів з боку сепаратистів у рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це сказано в офіційній заяві керівника української сторони в СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького.

"Протягом останнього часу збільшилася кількість провокаційних обстрілів позицій ЗС України. Зокрема, за минулу добу ситуація на лінії розмежування загострилася. Особливо загострилася ситуація в районі Донецького аеропорту і населеного пункту Піски, де бойовики ОРДО (окремих районів Донецької області, - ред.) били по наших позиціях з декількох напрямів. Черговою зміною СЦКК неодноразово здійснювалися спроби припинення вогню. На жаль, бойовики ОРДО ігнорували і "традиційні" звернення чергової зміни російської сторони СЦКК. Обстріли вдалося зупинити тільки в 03.30 ночі, після наполегливого звернення керівника української сторони СЦКК до керівника представництва РФ в СЦКК з вимогою застосувати "традиційний" вплив на бойовиків ОРДО про припинення вогню. У той же час про обстріли була проінформована і СММ ОБСЄ", - сказано в ньому.

Нагадаємо, в ніч проти 25 жовтня в зоні АТО бойовики "ДНР" порушили режим припинення вогню в районі Пісок біля Донецька.

Вдень у суботу було зафіксовано один обстріл: між 16:45 і 17:07 бойовики відкрили вогонь по військових на південь Авдіївки. Вогонь вівся з лісу, стріляли зі стрілецької зброї і гранатометів.

У п'ятницю бойовики вчинили дві збройні провокації проти сил антитерористичної операції в районі Широкиного Донецької області. Там також вели прицільний вогонь із стрілецької зброї і гранатометів. Втрат серед сил АТО в п'ятницю не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram