ГоловнаСуспільствоВійна

Справу російських ГРУшників далі розглядатимуть 3 листопада

Предмет розгляду - обвинувальний акт Головної військової прокуратури

Справу російських ГРУшників далі розглядатимуть 3 листопада

Наступне засідання у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва відбудеться 3 листопада.

Про це повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська в Фейсбуку.

"3 листопада о 9:00 відбудеться підготовче засідання щодо кримінального провадження стосовно Єрофєєва і Александрова. Предмет розгляду - обвинувальний акт Головної військової прокуратури ГПУ з реєстром... Головуючий суддя у справі - Дідик", - написала адвокат.

Вона також нагадала, що підсудність справи було визначено колегією Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у Голосіївському райсуді Києва.

Нагадаємо, 16 травня українські військові затримали Єрофеєва та Александрова під час бою під Щастям у Луганській області. Під час затримання вони або їхні поплічники вбили українського військового. Генпрокуратура висунула їм підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

2 жовтня матеріали справи російських спецпризначенців передали до Вищого спецсуду для визначення територіальної підсудності рішенням Апеляційного суду столиці. Захист росіян вимагав, щоб справу розглядали в Луганській області, в Новоайдарському суді, де їх було затримано. 15 жовтня колегія Вищого спецсуду визначила, що справу російських спецпризначенців розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram