ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики почали торгувати запчастинами з військової техніки, - розвідка

Крім того, тривають випадки дезертирства.

Бойовики почали торгувати запчастинами з військової техніки, - розвідка
Фото: EPA/UPG

Бойовики на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей почали торгівлю запчастинами з військової техніки.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"У зв'язку з невиплатою грошового забезпечення військовослужбовці 2 АК як альтернативний спосіб збагачення почали торгівлю запчастинами військової техніки, які можна використовувати в цивільних агрегатах або автомобілях", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що "продовжуються випадки дезертирства в підрозділах 2 АК. При цьому більшість особового складу, що покидає підрозділи, рецидивісти".

За даними розвідки, 28 жовтня основні зусилля супротивника були зосереджені на перевірці бойової готовності частин і з'єднань 1 і 2 АК шляхом переведення їх у вищі ступені бойової готовності.

Також фіксується перегрупування підрозділів на Донецькому та Волноваському напрямках, ведення розвідки із залученням диверсійних розвідувальних груп на Сєвєродонецькому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки і літаків-розвідників ЗС РФ.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року бойовики демонтували і вівезли обладнання двох заводів - Луганського заводу електронного машинобудування "Машзавод-100" і заводу "Юність" у Краснодоні. А восени цього року - вкрали техніку і гроші з комбінату "Хіткарбон" в селищі Горний Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram