ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО відкрили трасу Донецьк - Курахове

КПВВ "Курахове" і "Георгіївка" не працювали з червня.

У зоні АТО відкрили трасу Донецьк - Курахове
Фото: http://dpsu.gov.ua/

У Донецькій області після кількамісячної перерви відновили роботу контрольні пункти в'їзду-виїзду "Курахове" і "Георгіївка", які розташовані в межах транспортного коридору Донецьк - Курахове.

Як повідомляється на сайті Донецької обладміністрації, рішення відновити роботу КПВВ "Курахове" і "Георгіївка" було продиктоване необхідністю розвантажити пасажиропотік на діючих пунктах пропуску, послабити соціальну напругу.

Щоб вивести із "сірої зони" міста Мар'їнку, Красногорівку і Костянтинівку, через місяць КПВВ "Курахове" і "Георгіївка" планують об'єднати і перевести ближче до лінії розмежування, модернізувавши і розширивши пропускні можливості.

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, контрольний пункт "Георгіївка" розташований в Мар'їнському районі Донецької області на відстані 4,5 км від лінії розмежування. Контрольно-перевірочні і пропускні заходи проводитимуться в період з 09.00 до 17.00. Пропускна здатність КПВВ досягає 3 тисяч чоловік і 1200 транспортних засобів.

Оформлення громадян у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Георгіївка" було зупинене в червні 2015 року через загрози, пов'язані з бойовими діями.

Наприкінці вересня жителі прифронтових Мар'їнки, Красногорівки і Курахового зареєстрували на сайті Президента України петицію за відкриття траси Донецьк - Курахове.

"Уже четвертий місяць не працюють КПВВ "Курахове" і КПВВ "Георгіївка", які розташовані у секторі "Б" зони АТО. Жителі прифронтових міст (Мар'їнка, Красногорівка, Курахове, Селидове, Вугледар, с. Георгіївка та інші) не можуть проїхати в напрямку Донецька, для цього потрібно робити велике коло, яке, у свою чергу, обходиться в непідйомну суму грошей", - сказано в тексті петиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram