ГоловнаСуспільствоВійна

Доба у зоні АТО минула без втрат

Обстріли не привели до загибелі або поранення військових

Доба у зоні АТО минула без втрат
Александр Мотузяник

За минулу добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі жоден військовослужбовець не загинув і не отримав поранень.

Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Він повідомив, що вчора в Луганській області було тихо, на відміну від Донецької області, де бойовики кілька разів порушили перемир'я.

При цьому він спростував обстріл Донецька з "Граду" силами АТО.

Учора ввечері в зоні проведення АТО російсько-терористичні найманці продовжили ескалацію конфлікта.

На артемівському напрямку з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок вони чотири рази обстріляли Зайцеве. Біля Донецька з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї п'ять разів було обстріляно Опитне, тричі - Красногорівка, двічі - Авдіївка, а також Піски і Новгородське. На маріупольському напрямку найманці вели прицільний вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по Гранітному, повідомляє прес-центр АТО.

Зазнали обстрілів не тільки позиції військових, але і мирний населений пункт. Близько 21:00 бойовики з 82 мм міномета обстріляли Новоселівку Другу.

Напередодні близько 7:00 снаряд з "Граду" потрапив у житловий будинок в Куйбишевському районі Донецька. Пошкодження отримали стіни балкона та дитячої кімнати. Потерпілих не було. Цей обстріл - досить дивний. Постріл був поодиноким, судячи з усього, стріляли з переносної реактивної установки "Град-П", вогонь з якої ведеться такими ж боєприпасами, як і зі звичайного БМ-21 "Град". Сайт 62.ua зазначає, що влітку бойовики "ДНР" вчилися стріляти з "Град-П".

За період з 18 жовтня до 6 листопада зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню і 361 провокаційний обстріл бойовиками позицій ВСУ і "сірої зони" з метою викликати вогонь у відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram