ГоловнаСуспільствоВійна

МВС затримало в Києві бойовика "ДНР"

Від початку року міліція спіймала 250 бойовиків у Донецькій області.

МВС затримало в Києві бойовика "ДНР"

Спецгрупа управління МВС у Донецькій області затримала в Києві бойовика "ДНР".

Про це повідомляється на сайті МВС.

40-річний житель Артемівська, розшукуваний з 2014 року, брав участь у захопленні й "охороні" Слов'янського міськвиконкому. Він також постачав у Слов'янськ "живу силу" для охорони та утримання міськвиконкому. Зловмисник збирав в Артемівську групи людей, озброював їх і віз в окуповане місто.

Після звільнення Слов'янська підозрюваний втік до Росії, а незабаром приїхав до Києва. Оперативна група управління МВС у Донецькій області приїхала в столицю за ним і затримала. Його повернули назад у Донецьку область і висунули підозру за ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України.

Загалом спецгрупа управління МВС у Донецькій області з початку року затримала 250 бойовиків. До судів Донецької та інших областей спрямовано обвинувальні акти стосовно 136 осіб. До кримінальної відповідальності, пов'язаної з позбавленням волі, притягнуто 55 фігурантів.

Від початку року 1043 учасникам незаконних збройних формувань і їхнім посібникам повідомлено про підозру за статтями 256, 258, 260 Кримінального кодексу України.

У 2015 році оголошено в розшук 793 особи. До теперішнього часу встановлено місцезнаходження 52 учасників збройних бандформувань, які перебували в розшуку в 2014-2015 роках, 7 з них визнано померлими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram