ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики штурмували позиції сил АТО в районі Майорська, - штаб

Бойовики намагалися обійти позиції сил АТО, але потрапили під вогонь і зазнали втрат.

Бойовики штурмували позиції сил АТО в районі Майорська, - штаб
Фото: EPA/UPG

Протягом неділі, 8 листопада, бойовики відкривали вогонь  по силах АТО 15 разів.

Про це повідомили в прес-центрі АТО  ввечері в неділю.

"У зоні АТО триває одностороннє порушення Мінських домовленостей терористами: починаючи з 5:50, вони вели вогонь по позиціях сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Вогонь вели по Новгородському, Троїцькому, Пісках і Майорську. Двічі по Майорську і Зайцевому терористи відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів, які повинні бути відведені", - зазначили в штабі.

Окрім того, о 13:00 група бойовиків у складі приблизно 20 осіб намагалися штурмувати позиції сил АТО в районі Майорська.

"Коли загарбники наблизилися на 150-100 метрів, не припиняючи вогонь у бік наших військових, було прийнято рішення про відкриття вогню на ураження зі стрілецької зброї. Водночас із початком наступу групи бойовиків інша група найманців почала обстріли іншої позиції українських військових", - йдеться в повідомленні.

"Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою. О 14:40 вони намагалися обійти наші позиції, але потрапили під вогонь, зазнали втрат і залягли. О 15:50 терористи відкрили вогонь з мінометів і під прикриттям цього вогню, забравши вбитих і поранених, відійшли", - заявили в штабі.

При цьому наголошують, що українські військові вели вогонь тільки зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше керівник української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню на лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький заявив, що за період з 18 жовтня до 6 листопада зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню і 361 провокаційний обстріл бойовиками позицій ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram