ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вночі 33 рази відкривали вогонь

Усі обстріли зафіксовано в Донецькій області.

Бойовики вночі 33 рази відкривали вогонь
Фото: Макс Левин

Починаючи з 18:00 понеділка, терористи на Донбасі 33 рази відкривали провокаційний вогонь у бік сил АТО.

На Донецькому напрямку вони з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї 11 разів обстрілювали Піски, 7 разів - Опитне, 4 рази відкривали вогонь по Мар'їнці, 3 рази - по Авдіївці, 3 рази - по Красногорівці. Зі стрілецької зброї вели вогонь у бік Невельського і Кам'янки, а з озброєння БМП-2 і зенітних установок - по Верхньоторецькому, повідомляє прес-центр АТО.

На Артемівському напрямку, всупереч Мінським домовленостями, бойовики двічі відкривали вогонь зі 120-міліметрових мінометів по Попасній і Богуславському.

Окрім цього, терористи з гранатометів чотири рази вели прицільний вогонь по військових у районі Новгородського і Мар'їнки, а на Маріупольському напрямку по Широкиному стріляли не тільки з гранатометів і стрілецької зброї, а й із заборонених Мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів.

Після першої години ночі в зоні АТО було тихо.

Нагадаємо, режим тиші на Донбасі встановився із початком осені. На початку жовтня обстріли практично зійшли нанівець. Однак починаючи з 18 жовтня, коли сторони мали розпочати відведення озброєнь у Донецькій області, бойовики "ДНР" практично щодня обстрілювали українських військових. Останніми днями ситуація різко загострилася.

Напередодні сили АТО завершили відведення озброєнь. Бойовики заявили, що теж зробили це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram