ГоловнаСуспільствоВійна

Троє саперів підірвалися на міні в районі Золотого

Трагедія сталася в районі Золотого на Луганщині

Троє саперів підірвалися на міні в районі Золотого
архивное фото
Фото: uapress.info

У неділю, 15 листопада, у зоні проведення антитерористичної операції загинули троє військових саперів, повідомив спікер Генерального штабу Збройних Сил Владислав Селезньов.

"У районі Золотого троє військових саперів підірвалися на міні", - повідомив він. Більше втрат серед сил АТО за минулу добу не зафіксовано.

Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телекомпаніям напередодні заявив, що 90% втрат, яких зазнають українські військові останнім часом, пов'язані саме з підривами на вибухових пристроях. Тому він вважає вкрай важливим невідкладне розмінування Донбасу.

"Ми зараз приділяємо цьому особливу увагу, і окрема позиція переговорів - як у "нормандському форматі", так і з ОБСЄ - стосується негайного початку програми розмінування. Під час моєї зустрічі з Федерікою Могеріні цього тижня ми домовилися, що Європейський Союз активно долучається до цього процесу, фінансує процеси розмінування", - повідомив президент. Очікується, що розмінування відбуватиметься під егідою Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Нагадаємо, що в суботу бойовики накрили мінами саперний загін, унаслідок чого загинув один військовий і ще вісім отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram