ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО: Росія посилює наступальні угруповання в Північному Криму

Російські десантники прибувають на аеродром "Джанкой", поруч розгортають штурмовий полк

РНБО: Росія посилює наступальні угруповання в Північному Криму
Фото: www.dyvys.in

Рада Національної безпеки і оборони України заявляє, що російська сторона терміново посилює своє наступальне угруповання у Північному Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

"24 листопада п'ять російських військово-транспортних літаків Іл-76 здійснили висадку двох батальйонно-тактичних груп десантників зі складу 98-ї повітряної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ (м. Іваново) з аеродрому "Іваново" на аеродром "Джанкой", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі населеного пункту Калинівка, за 3 км від Джанкоя, розпочато розгортання 97-го десантно-штурмового полку 7-ї гірничо-штурмової дивізії (Новоросійськ).

"Таким чином, потужний наступальний потенціал російських військ в окупованому Криму значно збільшується за рахунок найбільш підготовлених підрозділів, готових до штурмових дій", - наголошують в РНБО.

Нагадаємо, раніше начальник департаменту з наркобезпеки МВС Ілля Кива, який опинився в центрі конфлікту навколо підірваних ЛЕП у Крим, повідомив, що російські війська на окупованому півострові приведено в бойову готовність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram