ГоловнаСуспільствоВійна

Сепаратисти готували теракт на території військової частини в Рубіжному

Силовики затримали і знешкодили групу терористів-девіантів

Сепаратисти готували теракт на території військової частини в Рубіжному
Фото: sbu.gov.ua

У Луганській області співробітники Служби безпеки знешкодили підпільну групу спільників терористичної організації "ЛНР", яка планувала теракт у Рубіжному.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Як з'ясувалося, сепаратисти планували здійснити теракт із застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї на території військової частини, розташованої неподалік хімічного заводу.

Організатор групи, житель Лисичанська, воював на боці бойовиків "ЛНР- ДНР" у складі угруповання "Оплот" під командуванням Олександра Захарченка, брав участь у боях у районі Донецького аеропорту. Спецпідготовку він проходив у тренувальних таборах для бойовиків на території Росії та в окупованому Стаханові.

"Отримавши від російського куратора задачу здійснити теракт, диверсант залучив до справи місцевих наркоманів та інших девіантів. Під час підготовки до акції зловмисник був затриманий співробітниками СБУ спільно з поліцією", - наголошено в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua

Діяльність диверсантів розслідують відповідно до ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у діяльності терористичної організації).

Нагадаємо, 27 листопада прикордонники затримали в Луганській області двох російських військових, які нібито "випадково" перейшли кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram