ГоловнаСуспільствоВійна

З полону бойовиків "ДНР" звільнено "кіборга" "Рахмана"

Андрія Гречанова взяли у полон 30 липня 2015 року

З полону бойовиків "ДНР" звільнено "кіборга" "Рахмана"
Андрей Гречанов ("Рахман) и Алексей Мочанов
Фото: facebook.com/alex.mochanov

Бійця антитерористичної операції, офіцера і розвідника 81-ї окремої аеромобільної бригади "кіборга" Андрія Гречанова (позивний "Рахмана") звільнено з полону бойовиків "ДНР" у результаті обміну.

Про це повідомив волонтер Олексій Мочанов у Фейсбуку.

"Ти з нами, брате. Знову з нами. Повернувся. Повернули. 4 довгих місяці день у день ми робили все, щоб повернути тебе додому. Живим, цілим і неушкодженим. 4 місяці терпіли наїзди, брехню, бруд і приниження, мирилися з невір'ям і базіканням", - написав Мочанов.

Керівник Центру звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимир Рубан уточнив, що "Рахмана" обміняли на одного з бойовиків, затриманих українською стороною.

"Поміняли-таки на майора "Камаза"... а можна було ще в серпні... ну дай бог... все-таки президентський обмін...", - написав Рубан у Фейсбуку.

Андрій Гречанов - майор Збройних сил України, начальник відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади. Він брав участь у захисті Донецького аеропорту, звідки вийшов одним з останніх з численними пораненнями. У грудні 2014 року "Рахман" було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Гречанова узяли в полон бойовики 30 липня 2015 року.

Нагадаємо, за станом на 19 листопада в полоні у бойовиків залишаються 148 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram