ГоловнаСуспільствоВійна

Суд РФ зняв з українця Литвинова звинувачення у вбивстві

Звинувачення в розбої залишилися чинними

Суд РФ зняв з українця Литвинова звинувачення у вбивстві
Сергей Литвинов
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Росії зняв звинувачення у вбивстві мирних жителів Донбасу з українця Сергія Литвинова, затриманого на початку жовтня, але залишив чинним звинувачення в розбої.

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

За версією слідства, Литвинов спочатку нібито зізнався в участі у бойових діях у складі батальйону "Дніпро", а також у скоєнні вбивств мирних громадян і згвалтувань, а потім відмовився від своїх свідчень.

"Зазначені Литвиновим як імовірні жертви і потерпілі від злочинів особи на території Луганської області не зареєстровані і ніколи не проживали. Тіла загиблих у морги не доставлялися та експертами не досліджувалися. На службу у збройні сили та інші військові формування України він не призивався... У кримінальній справі також допитано кілька свідків. Вони пояснили, що ніхто з місцевого населення не зникав, жодні вбивства представники силових структур України не здійснювали", - йдеться в повідомленні.

Психолого-психіатрична експертиза підтвердила, що Литвинов не страждає якимось психічним захворюванням. А дослідження на поліграфі показало, що він не брав участі в бойових діях на Донбасі.

"З урахуванням встановлених обставин, кримінальна справа про вчинення Литвиновим вбивств і застосування у збройному конфлікті заборонених засобів і методів ведення війни припинено у відповідній частині, а кримінальну справу про вчинення ним розбійного нападу направлено для затвердження обвинувального висновку та подальшої передачі до суду", - повідомили у Слідкомі РФ.

Нагадаємо, Литвинова затримали на початку жовтня. За версією російської сторони, він нібито сам прийшов на територію РФ під виглядом мирного жителя, щоб пройти лікування. Литвинов нібито заявив, що "особисто здійснював вбивства цивільних осіб, які не брали участі у військовому конфлікті, у тому числі жінок і дітей".

Напередодні упіймання Литвинова Слідком РФ порушив кримінальну справу про "геноцид російськомовного населення Донбасу". Затримання Литвинова виявилося вельми своєчасним для цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram