ГоловнаСуспільствоВійна

Терориста з позивним "Борода" видав схрон із "посвідченням ополченця"

Чоловік переховувався у Слов'янську, сподіваючись, що про його минуле всі вже давно забули.

У місті Слов'янську Донецької області правоохоронці викрили місцевого жителя-рецидивіста з позивним "Борода", що служив бойовиком у ДНР.

Фото: mvs.gov.ua

Про це повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Днями співробітниками управління кримінальної поліції за підозрою в участі в незаконному збройному формуванні був затриманий раніше неодноразово судимий за майнові злочини житель Слов'янська 1956 народження, який в 2014 році під час окупації міста добровільно вступив до лав бойовиків і отримав позивний "Борода". Озброєний самозарядним карабіном Симонова, підозрюваний чергував на блокпостах", - йдеться в повідомленні.

У поліції пояснили, що минулого тижня в районі Слов'янська правоохоронці виявили схрон, в якому, крім зброї та боєприпасів, було знайдено "посвідчення народного ополченця Донбасу", і завдяки цьому доказу вдалося притягнути до кримінальної відповідальності власника "документа".

Так, після звільнення Слов'янська від терористів "Борода" переховувався в рідному місті, сподіваючись, що про його минуле всі вже давно забули.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення незаконних воєнізованих або збройних формувань) КК України. Стосовно власника знайденого в схроні посвідчення, якому загрожує до 8 років позбавлення волі, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, сепаратисти виклали в інтернет відео, на якому генерал-майор СБУ Олександр Третьяк заявляє про перехід на бік бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram