ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група закликає бойовиків провести обмін заручниками до Нового року

У Мінську завершилося засідання Тристоронньої групи щодо Донбасу

Контактна група закликає бойовиків провести обмін заручниками до Нового року
"Президент отель" в центре Минска
Фото: МИД Беларуси / Twitter

У Мінську завершила своє засідання Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на сході України.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Учасники зустрічі погодили пропозицію робочої підгрупи з безпеки щодо того, на яких ділянках уздовж лінії протистояння буде передусім проведено розмінування - з урахуванням їхнього інфраструктурного та гуманітарного значення.

Контактна група вкотре закликала бойовиків забезпечити спостерігачам ОБСЄ доступ до всієї території Донбасу. Також Тристороння група закликала забезпечити доступ міжнародних організацій, у тому числі "Лікарів без кордонів" і Міжнародного Комітету Червоного Хреста до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на не підконтрольній Україні території.

Українська сторона наполягає, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками. З цією метою на засіданні 22 грудня будуть заслухані спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи.

"Успіх роботи гуманітарної, економічної та політичної підгруп залежить насамперед від дотримання "режиму тиші" на Донбасі", - зазначила Оліфер.

Вона також повідомила, що наступні засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську відбудуться 15 і 22 грудня.

"Імовірне продовження роботи групи у 2016 році залежатиме від відповідного рішення лідерів країн "нормандської четвірки"", - наголосила Оліфер.

Нагадаємо, раніше уповноважений з питань України при МЗС Німеччини Йоганнес Реґенбрехт не відкинув, що "нормандська четвірка" може продовжити терміни виконання Мінських угод. При цьому він нагадав, що, відповідно до чинних домовленостей, угоди повинні бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram