ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 13 обстрілів із "Градів"

Декілька ракет поцілили безпосередньо по населеному пункту Зоряне

Бойовики незаконних збройних формувань застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" по позиціях ЗСУ та населеному пункту Зоряне на південний схід від населеного пункту Гірник. Про це повідомляють на сторінці прес-центру штабу АТО у Фейсбуці.

За словами тимчасово виконувача обов'язків керівника української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) полковника Ігоря Лози, бойовики продовжують цинічно порушувати режим припинення вогню.

Фото: Прес-центр штабу АТО

Вони здійснюють провокаційні та прицільні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів, тим самим намагаючись спровокувати військовослужбовців ЗС України на відкриття вогню у відповідь і порушення Мінських угод.

Фото: Прес-центр штабу АТО

Також бойовики продовжують застосовувати міномети, про відведення яких заявили ватажки ОРДО/ОРЛО. За минулу добу, 8 грудня, спостерігачі СЦКК зафіксували 6 випадків застосування проти ЗС України 120-міліметрових мінометів і 3 випадки застосування 82-міліметрових мінометів.

Фото: Прес-центр штабу АТО

Представники СЦКК повідомили про застосування бойовиками НВФ реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" цілеспрямовано по позиціях військовослужбовців ЗСУ в районі н.п. Зоряне і Желанне Друге. Декілька ракет поцілили безпосередньо по населеному пункту Зоряне. Всього було випущено 13 ракет.

Нагадаємо, українським військовим у зоні АТО заборонили відповідати на провокаційні обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram