ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка виявила танки і гармати бойовиків поблизу Алчевська, Первомайська та Донецька

Інформацію про заборонену Мінськими домовленостями зброю вже передали ОБСЄ

Розвідка виявила танки і гармати бойовиків поблизу Алчевська, Первомайська та Донецька
Позиции (архивное фото)
Фото: Макс Левин

У районі Алчевська, Первомайська та Донецька знаходиться заборонена Мінськими домовленостями зброя – танки, РСЗВ і артилерійські системи калібром понад 100-мм. Про це повідомляє "Новое время".

У головному управлінні розвідки Міністерства оборони повідомляють, що в зоні АТО зберігається висока інтенсивність обстрілів українських військових із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї. У розвідці додали, що цю інформацію вже передали представникам ОБСЄ.

"Відповідно до вказівок командування ЗС РФ, передові підрозділи 1 АК застосовують тактику підриву старих місць розривів мін і снарядів, що подається місії ОБСЄ як доказова база порушення силами АТО Мінських домовленостей. При цьому, вказане використовується для обґрунтування обстрілів українських позицій як вогонь у відповідь", - повідомили в ГУ розвідки, додавши, що основні зусилля гібридних військ зосереджені на ротації і посиленні підрозділів першого ешелону 1 і 2 АК на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов'янському, Донецькому і Волноваському напрямках.

Також відомо, що бойовики вдосконалюють інженерне обладнання переднього краю оборони підрозділів 1 і 2 АК на Слов'янському та Волноваському напрямках.

Крім того, бойовики зосереджені на веденні розвідки сил АТО з використанням ДРГ, БПЛА та літака-розвідника ЗС РФ і підвищенні боєздатності з'єднань і частин 1 і 2 АК.

Нагадаємо, вранці 12 грудня бойовики протягом 2 годин обстрілювали військових у районі Новотроїцького з боку окупованого Докучаєвська з мінометів калібру 82 мм, танків, БМП і кулеметів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram