ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО на Маріупольському напрямку приведено в бойову готовність, - штаб

Бойовики стягують важке озброєння, жителі ховаються в підвалах

Сили АТО на Маріупольському напрямку приведено в бойову готовність, - штаб
Фото: vk.com/azov_gallery

Штаб антитерористичної операції на Донбасі привів у бойову готовність сили на Маріупольському напрямку після захоплення бойовиками селища Комінтернове.

"Безумовно, усі підрозділи сил антитерористичної операції, які несуть службу на цьому напрямку, приведено в бойову готовність, вони готові відреагувати на будь-які дії з боку бойовиків", - повідомив спікер АТО Антон Миронович.

За його словами, наразі терористи активно нарощують на Маріупольському напрямку присутність озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

"Відомо, що на західній околиці Комінтернового є один танк, на північно-західній околиці (населений пункт Заїченко) чотири ворожі танки, а також у районі млинів за Саханкою знаходяться реактивні системи залпового вогню "Град", які мали відвести набагато далі", - сказав він.

Миронович також повідомив, що багато жителів Комінтернового ховаються у підвалах.

Нагадаємо, сьогодні бойовики "ДНР" з бронетехнікою увійшли в селище Комінтернове, що знаходиться за 24 км від Маріуполя. У штабі АТО цю інформацію підтвердили, підкресливши, що військові сподіваються на мирний результат цього конфлікту. Як повідомляється, селище знаходиться у так званій "сірій" зоні, непідконтрольній жодній стороні конфлікту.

На початку грудня українські військові повернули контроль над селами Пищевик і Павлополь поблизу Маріуполя, які також раніше були в "сірій" зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram