ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО ускладнилася, - штаб

За добу бойовики здійснили близько 30 збройних провокацій

Ситуація в зоні АТО ускладнилася, - штаб
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 22 грудня, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ускладнилася.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

У штабі нагадали, що бойовики "ДНР" захопили населений пункт Комінтернове поблизу Маріуполя. Селище розташоване в так званій "сірій зоні", де, згідно з Мінськими домовленостями, озброєним підрозділам перебувати заборонено.

"За останніми даними, бойовики не пустили представників ОБСЄ для роботи в районі Комінтернового, а вже надвечір вони обстріляли позиції сил АТО на цій ділянці лінії розмежування з 82-міліметрових мінометів. Крім того, вдень група диверсантів намагалася проникнути з Комінтернового на підконтрольну силами АТО територію. Наші воїни їх вчасно виявили, зав'язався короткий бій - і бойовики відступили", - повідомили в штабі.

Наголошують, що сепаратисти не припиняють збройних провокацій на лінії розмежування сторін.

Тож протягом дня зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів сепаратисти били по позиціях українських бійців у районі Пісків, Опитного, на південь від Авдіївки і Красногорівки, а також недалеко від тимчасово окупованого Донецька. У районі Мар'їнки також працював снайпер бойовиків.

На північ від Горлівки було зафіксовано кілька збройних провокацій неподалік Новгородського, Майорського і Зайцевого. Тут сепаратисти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У Луганській області бойовики обстріляли один з наших опорних пунктів біля Щастя.

"Усього від початку доби, бойовики близько 30 разів удалися до збройних провокацій проти наших захисників", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше штаб АТО повідомив, що сили АТО на Маріупольському напрямку приведено в бойову готовність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram