ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: За три місяці кількість жертв на Донбасі зменшилася втричі

Такі дані має Верховний комісар ООН із прав людини.

ОБСЄ: За три місяці кількість жертв на Донбасі зменшилася втричі
Фото: un.org

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявляє, що за вересень-листопад кількість жертв на Донбасі зменшилася втричі.

Про це Сайдік сказав у Мінську за підсумками останнього засідання контактної групи в 2015 році, передає агентство УНІАН.

"Число цивільних жертв зменшилося більш ніж утричі за вересень-листопад порівняно з попереднім тримісячним періодом", - сказав Сайдік.

Він заявив, що посилається на дані Верховного комісара ООН із прав людини.

Нагадаємо, у вівторок у Мінську провела засідання Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія). За його підсумками беззастережний режим тиші в зоні антитерористичної операції вводиться із 00:00 23 грудня.

Як повідомляли, ця зустріч контактної групи буде останньою в 2015 році. Подальша її робота, зокрема і питання для обговорення на порядку денному, залежатиме від рішення лідерів країн "Нормандської четвірки".

Термін Мінських угод завершується в 2015 році. Про підготовку зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки" (Петро Порошенко, Володимир Путін, Анґела Меркель, Франсуа Олланд) для продовження терміну дії документа на 2016 рік інформації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram