ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не змогла потрапити в Комінтернове

"ДНР" заперечує захоплення селища

ОБСЄ не змогла потрапити в Комінтернове
Архив
Фото: rbc.ua

Місія ОБСЄ не змогла потрапити у селище Комінтернове біля Маріуполя, щоб перевірити інформацію про захоплення населеного пункту бойовиками "ДНР".

У прес-службі СММ ОБСЄ повідомили "Интерфакс", що 22 грудня спеціальна моніторингова місія отримала телефонний дзвінок від жителів Комінтернового. Вони повідомили про присутність озброєних осіб у камуфляжній формі без розпізнавальних знаків.

Патруль СММ спробував дістатися Комінтернового, щоб перевірити отриману інформацію, але безрезультатно. Дороги заблоковано мінами, розтяжками, боєприпасами, що не розірвалися, і саморобними вибуховими пристроями.

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу в середу повідомив, що бойовики проводять обшуки у будинках місцевих жителів, обладнали вогневі точки, проводять мінування.

Нагадаємо, 22 грудня штаб АТО заявив, що бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване в нейтральній зоні поблизу Маріуполя. У "ДНР", у свою чергу, заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

На початку грудня Україна повернула контроль над селами Пищевик і Павлополь поблизу Маріуполя, які раніше були в нейтральній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram