ГоловнаСуспільствоВійна

Аваков заявив, що бойовики пішли з Комінтернового, штаб АТО спростував це (оновлено)

Штаб АТО паралельно повідомляє, що з селища лише виводять важке озброєння

Аваков заявив, що бойовики пішли з Комінтернового, штаб АТО спростував це (оновлено)
Арсен Аваков
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що бойовики покинули Комінтернове, захоплене напередодні.

"Доповіла розвідка Нацполіції: вранці бойовики покинули Комінтернове", - написав він у твіттері.

Приблизно водночас прес-центр штабу АТО у фейсбуці оприлюднив повідомлення, що бойовики намагаються в екстреному порядку вивести із захопленого селища важке озброєння, що, згідно з Мінськими домовленостями, не повинно знаходитися поблизу лінії розмежування. Стверджується, що рух техніки здійснюється в напрямку населених пунктів Заїченко і Таврія.

"Таким чином, загарбники, яких курує влада Російської Федерації, вводять в оману представників СММ ОБСЄ, котрі намагаються зафіксувати порушення з боку бойовиків усіх угод про мирне врегулювання конфлікту. Ймовірно, що після завершення роботи міжнародної місії в Комінтерновому заборонена зброя повернеться на позиції в цьому населеному пункті і бойовики можуть вдатися до чергових збройних провокацій проти сил АТО", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Спікер штабу АТО Олександр Мотузяник на брифінгу спростував вихід бойовиків із Комінтернового. За його словами, зараз там щонайменше 100 бойовиків, помічено один танк і кілька БТР.

Мотузяник також роз'яснив ситуацію із сусідніми селами в нейтральній зоні. За його словами, бойовики не займали

Водяне, а Заїченко вони контролюють давно, звідти неодноразово стріляли по українських військових.

Оновлення 13:52. Волонтер Віталій Дейнега, який допомагає військовим, підтвердив LB.ua, що Водяне контролюють ЗСУ, але на підступах до нього бойовики розгорнули спостережний пост. Із Комінтернового бойовики вивели техніку, на блокпостах залишилося по мінімуму людей, але частина з них перевдягнена в "цивілку" і розкидана по хатах, оскільки повинні приїхати спостерігачі ОБСЄ.

Нагадаємо, 22 грудня штаб АТО заявив, що бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване у нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. У "ДНР", у свою чергу, заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у вівторок спробувала потрапити в Комінтернове, щоб перевірити цю інформацію, але не змогла цього зробити через те, що в'їзди в село замінували. У четвер місія мала намір знову спробувати потрапити в селище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram