ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про підготовку провокації в Комінтерновому

Бойовики хочуть використовувати жителів селища

Штаб АТО повідомив про підготовку провокації в Комінтерновому
Коминтерново

Бойовики вивели з Комінтернового техніку і важке озброєння і ховаються в будинках місцевих жителів. Готується чергова провокація із залученням мешканців селища, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Перед приїздом представників СММ ОБСЄ у Комінтернове, бойовики поспіхом вивели всю техніку і важке озброєння з селища глибше у свій тил. Самі, погрожуючи фізичною розправою, змусили місцевих жителів сховати їх у своїх будинках, також злочинці ховаються у покинутих будівлях. Точна чисельність членів проросійських НЗФ, які переховуються в селищі, наразі не відома. Однак за час перебування в Комінтерновому загарбники встигли щільно попрацювати з місцевим населенням і підготували чергову провокацію", - сказано в повідомленні.

"Представники російсько-терористичних військ змушують мешканців цього населеного пункту, знову ж погрожуючи розправою і залякуючи, робити заяви на адресу представників ОБСЄ про те, що нібито українські військовослужбовці в той час, коли селище ще не контролювала жодна зі сторін, вдавалися до неправомірних дій проти жителів Комінтернового", - додали там.

Це абсолютно не відповідає дійсності, стверджує прес-центр АТО.

Нагадаємо, 22 грудня штаб АТО заявив, що бойовики "ДНР" захопили селище Комінтернове, розташоване в нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. У "ДНР", у свою чергу, заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у вівторок спробувала потрапити в Комінтернове, щоб перевірити цю інформацію, але не змогла цього зробити через те, що в'їзди в село замінували. У середу місія туди потрапила і має намір ще раз приїхати в селище в четвер, повідомляв на брифінгу речник АТО Олександр Мотузяник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram