ГоловнаСуспільствоВійна

Представники ОБСЄ оглянули Комінтернове

Місцеві жителі підтвердили, що терористи увійшли в селище 22 грудня

Представники ОБСЄ оглянули Комінтернове
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Представники спостережної місії ОБСЄ 24 грудня відвідали захоплене бойовиками "ДНР" селище Комінтернове Донецької області.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"О 10:25 24 грудня патруль СММ у супроводі озброєних членів "ДНР" прибув до Комінтернового з боку східного в'їзду в селище", - сказано у звіті.

У місії також повідомили, що озброєні бойовики не дозволили представникам ОБСЄ вийти за межі головної вулиці села, побоюючись "можливого снайперського вогню". Під час перебування на головній вулиці, СММ зафіксувала численні залишки свіжих слідів від гусеничної техніки.

Місцеві жителі підтвердили, що озброєні бойовики увійшли в селище 22 грудня.

"П'ятеро жителів селища, три жінки і двоє чоловіків, повідомили місію ОБСЄ, що озброєні члени "ДНР" увійшли в селище 22 грудня і перебували там до 24 грудня, поки не покинули селище вранці", - повідомляється у звіті.

Представники місії покинули Комінтернове о 13:00 24 грудня.

"У цей час представники СММ не помічали жодних озброєних осіб чи зброю, за винятком супроводу, також не було зафіксовано жодних порушень режиму припинення вогню", - наголошується у звіті.

Спостерігачі також повідомили, що так званий "дзеркальний патруль", який намагався потрапити в Комінтернове із заходу, не зміг наблизитися до населеного пункту ближче, ніж на 1,7 км, оскільки дорога між КПП і селом замінована.

Нагадаємо, 22 грудня бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване у нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. Місія ОБСЄ не змогла потрапити в селище, щоб перевірити цю інформацію. 24 грудня сепаратисти покинули селище і відвели звідти всю техніку.

У штабі АТО підкреслили, що захоплення Комінтернового "з військової точки зору не має ні стратегічного, ні оперативного значення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram