ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

Від початку доби бойовики здійснили понад 35 збройних провокацій

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі
Архив
Фото: Скриншот

Крім обстрілу з 82-мм і 120-мм мінометів селища Водяне у "сірій зоні" біля Маріуполя, російсько-терористичні війська в п'ятницю різко активізувалися і на інших напрямках. Від початку доби бойовики здійснили понад 35 збройних провокацій проти українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

З великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї бойовики стріляють в бік позицій військових в районі н.п. Новгородське, Зайцеве, Майорське, Луганське, Піски, Опитне, Мар'їнка.

"Не виключено, що така активізація бойовиків може бути пов'язана з прибуттям на тимчасово окуповані території Донбасу чергового так званого "гуманітарного конвою" з території Російської Федерації, вантажем якого є не тільки продукти харчування і предмети першої необхідності, але і зброя, і боєприпаси для бандитів. Також це може бути своєрідною помстою за вимушений вихід незаконних формувань з н.п. Комінтернове, який став болісним ударом по амбіціях російських військових стратегів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з опівночі 23 грудня у зоні АТО мало розпочатися нове перемир'я відповідно до домовленостей у Мінську. Втім, у середу кількість обстрілів не скоротилася і сягнула 51. У четвер, втім, бойовики зменшили інтенсивність провокацій до 35. У середу і четвер загиблих і поранених серед українських військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram