ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: Бойовики виводять з Комінтернового техніку, готується "пропагандистське шоу"

Водночас, на шляху, що сполучає Комінтернове з Маріуполем, бойовики встановили блокпост і нікого не випускають з селища

Штаб АТО: Бойовики виводять з Комінтернового техніку, готується "пропагандистське шоу"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бойовики знову тимчасово виводять із Комінтернового Донецької області техніку і важке озброєння, готується "пропагандистське шоу".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-центр АТО.

"У селищі Комінтернове, у яке вчора знову повернулися проросійські незаконні збройні формування, готується чергове пропагандистське шоу. За нашою інформацією, сьогодні вранці там знаходяться так звані "керівники ДНР", а засоби масової дезінформації цієї терористичної організації вже встигли збрехати, що нібито вчора сили АТО обстріляли Комінтернове і Водяне, розташоване на 2,5 км південніше, з мінометів", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі зазначили, що зараз там спеціально для російських журналістів, представників СЦКК і СММ ОБСЄ готують інсинуації з метою дискредитації Збройних сил України. "Бойовики знову тимчасово виводять з населеного пункту техніку і важке озброєння, ведеться робота з місцевим населенням, готуються відповідні заяви про здійснення нібито українськими військовими обстрілів населеного пункту, грабежів і насильницьких дій щодо місцевого населення", - йдеться в повідомленні.

Водночас, на шляху, що сполучає Комінтернове з Маріуполем, бойовики встановили блокпост і нікого не випускають з селища.

Нагадаємо, 22 грудня бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване у нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. Місія ОБСЄ не змогла потрапити в селище, щоб перевірити цю інформацію. 24 грудня сепаратисти покинули селище і відвели звідти всю техніку.

Того ж дня в Комінтерновому побували спостерігачі ОБСЄ у супроводі озброєних членів "ДНР", але представникам місії не дозволили вийти за межі головної вулиці села. Проте вони побачили численні залишки свіжих слідів від гусеничної техніки. Бойовиків, крім супроводу, спостерігачі не бачили.

У штабі АТО підкреслили, що захоплення Комінтернового "з військової точки зору не має ні стратегічного, ні оперативного значення", і дії бойовиків пояснюють тим, що таким чином вони намагаються спровокувати ЗСУ на застосування важкої артилерії.

25 грудня бойовики частково повернулися в Комінтернове, знову завели туди техніку і важке озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram