ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою

Інтенсивність обстрілів зменшилася, але бойовики вдаються до провокацій

Протягом сьогоднішнього дня, 26 грудня, ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Бойовики продовжували здійснювати збройні провокації проти українських військових.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Фейсбук.

Наголошується, що з початку доби зафіксовано понад 20 обстрілів загарбниками позицій ВСУ.

Стенограма виступу речника штабу АТО Антона Мироновича станом на 18.00 годину 26 грудян 2015 року:«Впродовж сьогоднішн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 грудня 2015 р.

"Біля Донецька бойовики порушили режим повної тиші в районі Опитного, Пісок і Авдіївки, повідомляє спікер штабу АТО Антон Миронович. - Північніше від Горлівки знову били біля Новгородського, Зайцевого, Майорська. Поблизу Світлодарська - по Луганському. Переважно противник використовував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети і снайперський вогонь. Однак під вечір поблизу Зайцевого бандити двічі вдарили з 82-мм".

Незважаючи на те, що сьогодні інтенсивність обстрілів дещо зменшилася, проросійські бандформування вдаються до провокацій дещо іншого характеру.

Окупанти вчергове перешкоджали роботі представників СММ ОБСЄ в районі селища Комінтернове, повідомляє прес-центр штабу АТО. Зокрема, ватажки бойовиків намагалися влаштувати інформаційну провокацію із залученням представників російських ЗМІ. Спочатку бандити з частини Широкиного, контрольованої НВФ, обстріляли околиці Водяного з мінометів, а потім намагалися звинуватити в цьому злочині підрозділи сил АТО. Все це знімали російські журналісти.

Окрім того, контрольовані російською владою найманці спробували скерувати один із автомобілів ОБСЄ по маршруту, де бойовики збирались його обстріляти. Наслідками цієї підступної провокації могла стати загибель міжнародних спостерігачів та подальші звинувачення у цьому на адресу сил АТО. Проте наші бійці вчасно попередили про це членів СММ і провокація зірвалась.

Також проросійські злочинці змусили одного з місцевих жителів окупованої ними Олександрівки перетнути лінію розмежування сторін і відправили його прямо по мінних полях, які вони самі встановили. Людина, яку вони попередньо напоїли горілкою, мала стати "живим мінними тралом", а відповідальність за її загибель вони збиралися покласти на українських військових.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув, троє українських бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram