ГоловнаСуспільствоВійна

Через обстріли бойовиками позицій сил АТО у Зайцевому загинув цивільний

Бойовики продовжують порушувати домовленості про мирне врегулювання конфлікту.

Через обстріли бойовиками позицій сил АТО у Зайцевому загинув цивільний
Зайцево
Фото: reporter.dn.ua

Один цивільний загинув внаслідок обстрілу бойовиками позицій сил АТО в Зайцеве  Донецькій області з великокаліберної зброї.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

У суботу ввечері підконтрольні російській владі бандформування кілька разів прицільно обстріляли позиції сил АТО, розташовані в районі Зайцевого.

Бойовики себе практично не обмежували у вогневих засобах - били зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітних установок, мінометів калібру 82 мм, а також озброєння танка, які відповідно до умов "мінських домовленостей" повинні бути відведені на значну відстань від лінії розмежування", - говориться в тексті повідомлення.

У ході обстрілу кілька мін і снарядів потрапили в будинки місцевих жителів, одна з будівель загорілося.

"Українські військові терміново вирушили на допомогу місцевим. В одній з квартир вони виявили літню жінку, яка отримала множинні осколкові поранення в результаті попадання міни. Наші бійці почали надавати першу невідкладну медичну допомогу, під обстрілом намагалися евакуювати місцеву жительку до найближчої лікувальної установи. Проте стан пораненої було дуже важким і по дорозі в лікарню вона померла в санітарному автомобілі", - повідомили в прес-центрі.

У штабі також зауважили, що подія є черговим свідченням того, що бойовики не припиняють порушувати всі можливі домовленості про врегулювання конфлікту мирним шляхом, а їхні заяви про безпеку і благополуччя мирних жителів Донбасу є лише порожніми словами.

Як повідомлялося раніше, бойовики обстріляли Комінтернове і Водяне  з озброєння калібру 122-мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram