ГоловнаСуспільствоВійна

У Вінниці заочно судитимуть за держзраду командира кримської військової частини

Микола Гавриш нині очолює комендатуру Чорноморського флоту РФ

У Вінниці заочно судитимуть за держзраду командира кримської військової частини
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою щодо командира кримської військової частини А1387 повітряних сил України Миколи Гавриша.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці військовий прокурор Анатолій Матіос.

Як повідомляється, військовий підозрюється у скоєнні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК), непокорі (ч. 2 ст. 402 КК) і дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК). "Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено у Вінницький міський суд Вінницької області", - зазначив Матіос.

Він також нагадав, що Гавриш у березні - квітні 2014 року, зрадивши військову присягу, показав непокору, не виконав накази про передислокацію військової частини на материкову частину України, а також вчинив дезертирство. "Заступив на військову службу у збройні сили країни-агресора і, перебуваючи на посаді начальника комендатури Чорноморського флоту збройних сил РФ, сприяє цій державі у підривній діяльності проти України", - наголошується в повідомленні.

У 2012 році Гавриш балотувався у Верховну Раду від Комуністичної партії, але не пройшов зі свого округу.

Нагадаємо, в листопаді суд засудив до 7 років в'язниці колишнього старшого матроса з Криму, який після анексії півострова перейшов на сторону окупанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram