ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ визнала події в Комінтерновому порушенням Мінських угод

Режим припинення вогню порушили обидві сторони, зазначає Хуг.

ОБСЄ визнала події в Комінтерновому порушенням Мінських угод
Александр Хуг

Інцидент навколо селища Комінтернове в нейтральній зоні на Донбасі є порушенням Мінських домовленостей, сказав на брифінгу заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.

"Події в Комінтерновому є порушенням Мінських домовленостей. Режим припинення вогню був порушений обома сторонами. Використовувалося озброєння, щоб установити контроль над територією, де раніше жодного озброєння не було", - передає слова Хуга ЛІГА.net.

Хуг також повідомив, що в Комінтерновому було використано озброєння, яке слід було відвести згідно з Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, Міністерство оборони України раніше заявило, що перебування бойовиків у Комінтерновому не порушує Мінські угоди за умови, що там немає важкого озброєння.

22 грудня в селище Комінтернове Донецької області увійшли підрозділи гібридної армії РФ. Головним управлінням розвідки Міноборони встановлено, що в Комінтерновому перебуває 9-та рота окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram