ГоловнаСуспільствоВійна

У новорічну ніч бойовики 15 разів порушили перемир'я

За 31 грудня нарахували в цілому 22 обстріли

У новорічну ніч бойовики 15 разів порушили перемир'я
Фото: facebook.com/ato.news

Бойовики 15 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі у ніч на п'ятницю, йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

"Від початку доби бойовики з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї прицільно били по наших позиціях на підступах до Мар'їнки. Крім того, в перший день нового року противник інтенсивно, проте не прицільно, стріляв у районі Опитного, Пісків, Авдіївки, Новгородського, Луганського та Троїцького. Переважно ворог застосовував стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети. Від початку доби зафіксовано 15 епізодів порушення бойовиками умов припинення вогню", - сказано в ньому.

За минулу добу бойовики 22 рази вдалися до збройних провокацій проти сил АТО.

Зокрема, увечері бойовики зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів і мінометів калібру 120 мм, заборонених Мінськими домовленостями, прицільно стріляли по українських військових біля Авдіївки. З 82-мм мінометів обстріляли позиції сил АТО в Пісках.

Також у Донецькій області здійснювалися провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів і гранатометів біля Пісків, Опитного, Новгородського і Авдіївки. У Луганській області з автоматичних станкових гранатометів бойовики обстріляли українські позиції поблизу Щастя, зі стрілецької зброї - в районі Золотого.

Нагадаємо, 30 грудня сепаратисти 31 раз відкривали вогонь. Вбитих і поранених не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram