ГоловнаСуспільствоВійна

Військові знешкодили російську касетну міну в районі Світлодарська

Сили АТО продовжують роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів

У районі Світлодарська Донецької області військові сапери виявили та знешкодили заборонену касетну протитанкову міну.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Як повідомляється, спочатку сапери перемістили об'єкт на іншу ділянку за допомогою заряду малої потужності. Далі роботизована система MOD-2 дослідила міну в кількох проекціях. Це дало можливість підійти до об'єкту і зняти маркування російської протитанкової міни.

Фото: Пресс-центр АТО

"Ми виявили російську касетну протитанкову міну ПТМ-3, яка спрацьовує дистанційно. Вона могла спрацювати в момент, коли поблизу проїжджав би автомобіль або військова бронетехніка. Тому ми працювали швидко й ефективно", - повідомив керівник саперного підрозділу з позивним "Самаран".

Фото: Пресс-центр АТО

Він також зауважив, що виявлення цієї вибухівки в черговий раз підтверджує присутність російського озброєння на Донбасі. Згідно з Мінськими домовленостями, українські військовослужбовці такі протитанкові міни не використовують.

Фото: Пресс-центр АТО

Військові також продовжують роботи з розмінування інших територій Донбасу. Так, фахівці центру розмінування ВСУ організовують допуск місцевим енергетикам до небезпечних ділянок, щоб ті мали можливість провести ремонтно-відновлювальні роботи високовольтних ліній електропередач Вуглегірської ТЕЦ.

"Таким чином, завдяки спільним зусиллям армійців і цивільних електриків, окуповані українські території, згідно з Мінськими угодами, отримають електроенергію найближчим часом", - пообіцяли в штабі АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram