ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 23 рази обстріляли військових у вівторок

Найбільш небезпечним був прицільний обстріл біля Майорська.

Бойовики 23 рази обстріляли військових у вівторок
Фото: facebook.com/ato.news

У вівторок, 5 січня, в зоні бойових дій на Донбасі було зафіксовано 23 епізоди порушення бойовиками режиму повної тиші, повідомляє прес-центр штабу АТО.

До 18:00 було зафіксовано 9 неприцільних обстрілів військових. Зокрема зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів бойовики відкривали вогонь у районі Новгородського, Луганського і на південь від Троїцького. Також зі стрілецької зброї по разу хаотично обстріляли опорні пункти сил АТО біля Опитного та Пісків.

Увечері ситуація в зоні АТО загострилася. Після 18:00 до кінця доби бойовики 14 разів порушили умови припинення вогню.

Найбільше обстрілів у цей період було на Горлівсько-Світлодарській дузі. Зокрема загарбники неодноразово відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в бік військових у районі Новгородського, Зайцевого, Миронівського, Луганського та Троїцького.

Окрім того, опорні пункти сил АТО поблизу Луганського неприцільно обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, а позиції на південь від Троїцького - двічі зі станкових протитанкових гранатометів.

Найбільш небезпечною збройною провокацією став прицільний обстріл позицій сил АТО в районі Майорського. Бойовики півгодини стріляли з 82-міліметрових мінометів і гранатометів різних систем.

Також зі стрілецької зброї і зенітної установки неприцільно стріляли по Пісках.

Після півночі в ніч проти середи бойовики відкрили вогонь лише раз. Близько 4:00 зі стрілецької зброї вони хаотично обстріляли Піски.

Нагадаємо, в понеділок бойовики на Донбасі 20 разів відкривали вогонь у бік позицій сил АТО. Загиблих і поранених не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram