ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ДНР обстріляли Зайцеве, звинувативши в цьому сили АТО

У результаті цієї збройної провокації поранено місцеву мешканку

Бойовики ДНР обстріляли Зайцеве, звинувативши в цьому сили АТО
Фото: reporter.dn.ua

У першій половині дня 9 січня бойовики одного з бандформувань російсько-терористичних військ зі стрілецької зброї і гранатометів кілька разів обстріляли селище Зайцеве на північ від тимчасово окупованої Горлівки.

Про це інформує прес-центр штабу АТО у Фейсбуці.

Повідомляється, що унаслідок цієї збройної провокації поранено місцеву мешканку.

Використовуючи брехливі ЗМІ так званої "ДНР", бандити звинуватили у здійсненні обстрілів українських військових. Водночас, повідомили, що допомогу жінці надають члени проросійського незаконного збройного формування.

"Цю брехню миттєво поширили численні російські ЗМІ", - зазначають у штабі АТО.

За повідомленням прес-центру штабу АТО, невідкладну медичну допомогу постраждалій надали саме українські бійці, після чого вони доклали всіх зусиль, щоб евакуювати її та інших місцевих з найбільш імовірного району влучання ворожих куль і гранат.

"Сьогоднішній обстріл бойовиками Зайцевого є черговою заздалегідь спланованою провокацією, яка вкотре покликана скомпрометувати ЗС України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 7 січня озброєні представники "ДНР" зупинили патруль СММ ОБСЄ і змусили спостерігачів лягти на землю. Автомобіль спостерігачів обшукали на предмет наявності відеоматеріалів, а спостерігачів доправили в "будинок військового типу". Через 35 хвилин спостерігачів звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram