ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко заявив про готовність оголосити чергову хвилю мобілізації

Ініціатива повинна надходити з боку Міністерства оборони та Генерального штабу.

Порошенко заявив про готовність оголосити чергову хвилю мобілізації
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час брифінгу в Тернополі заявив, що підтримає оголошення чергової хвилі мобілізації до лав Збройних Сил, якщо виникне необхідність цього.

Про це інформує УНІАН.

При цьому Порошенко зазначив, що відповідна ініціатива повинна надходити з боку Міністерства оборони та Генерального штабу.

"Зараз, незважаючи на скорочення обстрілів, ми змушені тримати добре озброєння і значний контингент українських військ уздовж лінії зіткнення", - сказав Порошенко. За його словами, звільнення української території - це не тільки робота дипломатів, не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, а й міцні Збройні сили, в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати виконання Мінських угод.

"Якщо для цього потрібно буде і з цією ініціативою (оголошенням мобілізації - ред.) вийде керівництво Збройних Сил, я її підтримаю", - заявив голова держави.

За словами Президента, у разі озвучування такої ініціативи відповідний законопроект відразу буде внесено на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2015 року міністр оборони Степан Полторак стверджував, що наразі немає підстав говорити про наступну чергу мобілізації, а також про її конкретну дату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram