ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 70 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі

"Найгарячіше" було на Донецькому напрямку

За добу бойовики 70 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 70 разів обстріляли позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Під кінець минулої доби бойовики встановили новий "післяноворічний рекорд". Зафіксовано 70 випадків порушення умов незастосування зброї в зоні проведення АТО", - наголошують у повідомленні.

Після 18:00 терористи не припинили обстрілювати зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів позиції сил АТО біля Донецька і Горлівки. За інформацією штабу, "найгарячіше" було біля Пісків, Опитного, Авдіївки, Мар'їнки, Новгородського, Зайцевого і Майорська.

Окрім того, українські опорні пункти в районі Опитного і Зайцевого потрапили під вогонь 82-міліметрових мінометів. Поблизу Новгородського і Майорська також працювали ворожі снайпери.

"Режим "повної тиші", про дотримання якого вчора знову було домовлено в Мінську, супроводжується виключно в односторонньому порядку - силами АТО", - наголосили в прес-центрі.

З 00:00 четверга зафіксовано не менш ніж 10 випадків застосування зброї проти українських військових - зі стрілецької зброї обстріляли сили АТО неподалік Пісків і Верхньоторецька, з автоматичних станкових гранатометів - поблизу Опитного, з підствольних гранатометів - поруч з Новгородським, біля Зайцевого бойовики застосовували крупнокаліберний кулемет.

На Луганському та Маріупольському напрямках ситуація спокійна.

Нагадаємо, в середу Тристороння контактна група вкотре домовилася про повне припинення вогню. Також була досягнута домовленість про звільнення більш ніж 50 осіб з обох сторін конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram