ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовика з банди "Мотороли" засуджено до 14 років в'язниці

Терорист на прізвисько "Грішник" брав участь у боях за Донецький аеропорт

Бойовика з банди "Мотороли" засуджено до 14 років в'язниці
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Вінницький міський суд засудив до 14 років позбавлення волі бойовика на прізвисько "Грішник", який брав участь у бойових діях на Донбасі у складі угруповання "Спарта", ватажком якої є громадянин РФ Арсеній Павлов, відомий як "Моторола".

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Вінницької області.

У серпні 2014 року, будучи засудженим Апеляційним судом Вінницької області до трьох років позбавлення волі за скоєння кримінального злочину, чоловік приєднався до складу терористичної організації "ДНР" (терористичне угруповання "Спарта" під командуванням керівника угруповання на прізвисько "Моторола").

Отримавши військову форму одягу, вогнепальну зброю, вибравши собі позивний "Грішник", з серпня 2014 року до кінця січня 2015 року він брав безпосередню участь у бойових діях для захоплення Донецького аеропорту.

Таким чином, своїми діями обвинувачений скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України - участь у терористичній організації", - наголошується в повідомленні.

Засідання проводилося в порядку спеціального судового провадження, тобто за відсутності обвинуваченого.

Нагадаємо, 11 січня у Донецькій області затримали бойовика "Спарти", який стверджував, що не брав участь у боях, а чергував на блокпостах терористів і ремонтував військову техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram