ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики проігнорували домовленість про нове перемир'я

Від початку доби вже було 20 обстрілів і один бій

Бойовики проігнорували домовленість про нове перемир'я
Фото: facebook.com/ato.news/

З опівночі, коли мала набути чинності досягнута напередодні в Мінську домовленість про повне припинення вогню, бойовики на Донбасі близько 20 разів стріляли по українських військових.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"У Мінську вчора чітко домовилися: з 00:00 годин 14 січня - строго дотримуватися «режиму повної тиші» в зоні АТО. Було зроблено відповідні заяви, а сама ініціатива припинення вогню прозвучала з вуст представника російської сторони... З опівночі агресори вже близько 20 разів відкривали вогонь убік позицій українських вояків", - сказано в повідомленні.

Крім того, у четвер близько 10.30 ворожу диверсійно-розвідувальну групу помітили біля окупованого селища Комінтернове у сірій зоні неподалік від Маріуполя.

"Диверсанти збиралися зробити чергову збройну провокацію і пожертвувати для цього життями жителів селища Водяне, розташованого неподалік, відкрили прицільний вогонь по будівлях місцевих із перенесенням його на позиції одного з українських підрозділів, який виконує завдання на тому напрямку. Сталася бойова сутичка, унаслідок якої наші воїни дали рішучу відсіч і врятували місцевих від невідворотних наслідків", - стверджує штаб АТО.

За інформацією українських розвідників, Комінтернове стало однією з баз з підготовки диверсійно-розвідувальних груп супротивника.

Нагадаємо, впродовж 13 січня, коли в Мінську проводили чергову зустріч Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу, російсько-терористичні бандформування 70 разів застосовували зброю проти сил АТО. Це число - рекорд від початку року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram