ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 60 обстрілів у четвер

Ініціатива Гризлова про перемир'я не виконується

Штаб АТО нарахував 60 обстрілів у четвер
Фото: facebook.com/ato.news

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування на Донбасі більш ніж 60 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, після 18:00 вчорашнього дня до завершення доби нетривалі і переважно хаотичні обстріли продовжилися біля Донецького аеропорту і на північ від Горлівки. Зокрема, зі стрілецької зброї і час від часу з гранатометів бойовики стріляли в напрямку Пісків, Опитного, на південь від Авдіївки і Новгородського, з великокаліберних кулеметів - убік Первомайського, Троїцького, а також у районі Луганського. Крім того, один з опорних пунктів сил АТО поблизу Луганського обстріляли з протитанкового ракетного комплексу.

Під вечір загострилася ситуація біля Мар'їнки. Там бойовики кілька разів застосовували стрілецьку зброю і гранатомети, вів вогонь ворожий снайпер.

Після півночі противник більш ніж 5 разів вдався до збройних провокацій. Постріли зі стрілецької зброї і гранатометів лунали біля Пісків, Опитного, Луганського, найчастіше в районі Мар'їнки.

Важкого озброєння протягом ночі бойовики не застосовували. У Луганській області і біля Маріуполя було тихо.

Нагадаємо, з опівночі 14 січня мала набути чинності досягнута напередодні в Мінську домовленість про повне припинення вогню. Ініціатива про нове перемир'я виходила від представника Росії на переговорах Бориса Гризлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram