ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб заявив про необхідність 7-ї хвилі мобілізації

"Що більше буде залучено контрактників, то меншою буде потреба мобілізованих"

Генштаб заявив про необхідність 7-ї хвилі мобілізації
Фото: mil.gov.ua

Чергова хвиля мобілізації у Збройних силах України відбудеться.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ в Фейсбуці.

"Сьому хвилю мобілізації у ЗСУ буде проведено. Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ВСУ. Комплектація буде проводитися як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, що більше буде залучено контрактників, то меншою буде потреба мобілізованих", - ідеться в повідомленні.

Нині триває робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль для залучення їх до служби за контрактом.

"Після того, як стане відомо кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих", - повідомили в Генштабі.

Зазначають також, що вже проведено оптимізацію військових частин і бойової підготовки, армія отримала нову техніку й озброєння.

"Військові, які відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на 6 місяців. Із 2016 року збільшено зарплату військовослужбовцям - для рядового вона становитиме близько 7 тис. гривень, у зоні АТО будуть відповідні надбавки. Прийнято новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, які мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. Надалі умови служби та якість забезпечення поступово поліпшуватимуться", - зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив про готовність оголосити чергову хвилю мобілізації, якщо в ній виникне необхідність. Раніше Міноборони і Генштаб відкидали проведення сьомої хвилі мобілізації.

Шоста хвиля завершилася і була виконана на 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram