ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 17 разів порушили режим "повної тиші" на Донбасі

У штабі відзначають суттєве поліпшення обстановки в зоні АТО

Бойовики 17 разів порушили режим "повної тиші" на Донбасі
Фото: Макс Левин

Сьогодні ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі суттєво поліпшилася.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Бойовики лише 17 разів застосували зброю проти українських військових. Усі випадки порушення режиму "повної тиші" були зафіксовані біля тимчасово окупованого Донецька і на Горлівсько-Світлодарській дузі", - йдеться в повідомленні.

Найбільше обстрілів сепаратисти здійснили в районі Мар'їнки, застосовуючи стрілецьку зброю і гранатомети різних систем.

По позиціях українських військових у районі Пісків, Опитного і південніше Авдіївки бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, також тут працював снайпер.

Північніше окупованої Горлівки сепаратисти зі стрілецької зброї обстріляли Новгородське, з гранатометів - Майорськ. На схід від Луганського - відкривали вогонь із протитанкових ракетних комплексів. А неподалік Троїцького, на кордоні Донецької та Луганської областей, бойовики застосовували станковий протитанковий гранатомет.

Нагадаємо, з опівночі 14 січня мала набути чинності досягнута напередодні в Мінську домовленість про повне припинення вогню. Ініціатива про нове перемир'я виходила від представника Росії на переговорах Бориса Гризлова. При цьому в перший день нового перемир'я штаб нарахував 40 обстрілів із боку сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram