ГоловнаСуспільствоВійна

У Мар'їнці бойовики обстріляли автомобіль ОБСЄ

У результаті попадання снайпера в автомобіль люди не постраждали.

У Мар'їнці бойовики обстріляли автомобіль ОБСЄ
Автомобиль ОБСЕ (архивное фото)
Фото: Макс Требухов

Незаконні збройні формування з непідконтрольних українському уряду територій Донецької області в суботу обстріляли у Мар'їнці патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Представники місії не постраждали, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на українську сторону Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

"Сьогодні, 16 січня, снайпер незаконних збройних формувань, з непідконтрольних українському уряду територій окремих районів Донецької області, обстріляв патруль місії ОБСЄ. Представники СММ не постраждали, їх життю вже нічого не загрожує, проте автомобіль пошкоджений", - сказано в повідомленні СЦКК, оприлюдненому на сайті Міністерства оборони України в суботу.

Як наголошується, в Мар'їнці, де вже більше ніж півроку немає газу, зараз ведуться відновлювальні роботи з ремонту пошкодженого газопроводу. Представники місії СММ ОБСЄ були у складі патруля, в який входили офіцери української сторони СЦКК, сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій і військовослужбовці цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання "Донецьк".

"Головним завданням спільного патруля було забезпечення безпеки цивільного персоналу, який виконував ремонтні роботи. Спостерігачами української сторони СЦКК неодноразово зазначалося, що обстріл з боку бойовиків НВФ здійснюється для того, щоб затягнути процес відновлення інфраструктури на території, яка перебуває під контролем української влади, в тому числі і місті Мар'їнка, та залякати як спостерігачів СММ ОБСЄ, так і ремонтників", - сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зауважує, що була створена група контролю та координації відновлювальних робіт, яка займається суто питаннями відновлення інфраструктури Донбасу, і "неприпустимо, щоб люди працювали під обстрілами".

"У черговий раз змушені констатувати, що російська сторона СЦКК у цей час не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків навіть під час проведення відновлювальних робіт електромереж, водопроводів, газопроводів на визначених у Мінську пріоритетних ділянках", - сказано в повідомленні української сторони СЦКК.

Нагадаємо, через обстріли з боку бойовиків в ніч на суботу українські військові були змушені відкривати у відповідь вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram