ГоловнаСуспільствоВійна

Україна закликала Захід посилити санкції проти РФ

МЗС вказує на загострення ситуації на Донбасі, попри обіцянки Росії.

Україна закликала Захід посилити санкції проти РФ
Фото: http://zakonplus.com.ua

Україна просить Захід відреагувати на чергове загострення ситуації на Донбасі санкціями проти Росії.

"Закликаємо міжнародних партнерів не піддаватися на оманливі маневри російського агресора, який постійно демонструє разючу розбіжність між своєю риторикою і реальними діями. На цьому тлі політичний тиск на Російську Федерацію і застосування дипломатичних і санкційних інструментів є критично важливим для повернення Кремля в міжнародно-правове русло", - сказано в коментарі МЗС України.

Україна вказує на недотримання бойовиками чергової домовленості про запровадження режиму повної тиші.

"Тільки протягом доби 17 січня бойовиками здійснено 48 обстрілів позицій сил АТО і цивільних об'єктів, 16 січня - 36, 15 січня - 40. При цьому, крім стрілецької зброї, ними застосовувалися 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети, гранатомети, зенітні установки й озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

На думку МЗС, характер і обставини таких дій свідчать про їхню ретельну спланованість.

"Через цілеспрямовану політику Кремля, який не припиняє ведення гібридної війни проти України, змушені констатувати, що майже через рік після схвалення Комплексу заходів для імплементації Мінських домовленостей ситуація на сході України залишається вкрай вразливою й далекою від відновлення миру, безпеки і життєдіяльності постраждалих від рук терористів районів", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, 13 січня на зустрічі в Мінську сторони підтримали пропозицію про повне припинення вогню. Як заявила тоді прес-служба представника України на переговорах Леоніда Кучми, ініціатива нового перемир'я виходила від представника Росії Бориса Гризлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram