ГоловнаСуспільствоВійна

Україна поскаржилася на Росію в Радбез ООН через загострення в зоні АТО

Представництво України при ООН вказало на провину Росії.

Україна поскаржилася на Росію в Радбез ООН через загострення в зоні АТО
Посол Украины в ООН Владимир Ельченко
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Україна офіційно поінформувала головуючого в Раді Безпеки ООН про чергові спроби Російської Федерації та контрольованих нею бойовиків загострити ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті постійного представництва України при ООН. Воно передало Радбезу відповідну заяву МЗС України. Зокрема було відзначено, що, незважаючи на досягнення в рамках останньої Тристоронньої зустрічі контактної групи домовленості про введення режиму повній тиші, кількість збройних провокацій проти сил АТО вздовж лінії розмежування продовжує зростати.

Увагу Радбезу ООН звернули на те, що ці провокації підривають не тільки суть, логіку і послідовність Мінських домовленостей, а й нівелюють усі зусилля України та міжнародної спільноти, спрямовані на відновлення миру і стабільності, фактично унеможливлюють реалізацію політичної частини мирного врегулювання.

Нагадаємо, Україна попросила Захід відреагувати на чергове загострення ситуації на Донбасі санкціями проти Росії.

13 січня на зустрічі в Мінську сторони підтримали пропозицію про повне припинення вогню. Як заявила тоді прес-служба Леоніда Кучми, представника України на переговорах, ініціатива про нове перемир'я виходила від представника Росії Бориса Гризлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram