ГоловнаСуспільствоВійна

Розстріл мобільної групи може бути пов'язаний з організацією наркотрафіку, - Тука

Голова Луганської ВЦА розповів нові подробиці розслідування

Розстріл мобільної групи може бути пов'язаний з організацією наркотрафіку, - Тука
Фото: facebook.com/odalug

Розстріл зведеної мобільної групи боротьби з контрабандою в Луганській області 2 вересня 2015 року може бути пов'язаний з торгівлею наркотиками.

Про це повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я вже говорив про те, що за день до загибелі Андрій (волонтер - Андрій Галущенко, - ред) був у мене, і я йому сказав: люди, які скуштували смак шалених грошей, не відмовляться від цього. Якщо ми їм перекрили кисень по вантажівках - треба шукати щось мале і цінне. Це можуть бути дорогоцінні камені, дорогоцінні метали або наркотики. На жаль, я мав рацію: слідство вийшло на організацію наркотрафіку", - написав Тука.

Він також повідомив, що слідчі стикаються зі "скаженим опором з усіх боків". За його словами, передусім йдеться про "інформаційну протидію".

Окрім того, під час слідства також стався витік інформації.

"Наскільки мені відомо, управління трафіком здійснюють чиновники. Далеко не завжди ці люди живуть в Україні", - додав голова області. Жодних конкретних імен він не назвав.

"Я сподіваюся, що, незважаючи на опір, слідчим удасться притягнути до відповідальності не тільки "шісток", які діють на лінії розмежування, а й реальних організаторів і кураторів! Порівняно із цією справою справа "діамантових прокурорів" може виявитися дитячою забавкою!" - заявив Тука.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям зведена мобільна група боротьби з контрабандою потрапила в засідку. В результаті бою загинули двоє людей, ще четверо отримали поранення, зокрема товариш Туки волонтер Галущенко. За кілька днів до цього він на камеру розповів про погрози з боку комбрига 92-ї бригади.

Наступного дня після трагедії підірвався на фугасі боєць Володимир Киян, позивний "Тайфун", який розслідував обставини загибелі мобільної бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram