ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик "ДНР" виявився модератором пабліків про "третій Майдан"

ЗМІ викрили мережу фейкових акаунтів.

Бойовик "ДНР" виявився модератором пабліків про "третій Майдан"

Бойовик "ДНР", виходець із Донбасу Сергій "Москва" Жук виявився власником і адміністратором цілої низки "патріотичних" пабліків у соціальних мережах, де закликають до "третього Майдану".

Про це йдеться в публікації "Укрінформу" з посиланням на дані IT-партнера агентства, залученого до розслідування, і спільних знайомих журналіста і Жука.

Жук відомий у соціальних мережах як Степан Мазура. На ньому зав'язані паблік "Майдан-3" (більш ніж 7000 підписників) і "Патріоти України" (близько 1000) у VK.com, а також "Українська революція" (понад 3000 підписників), "Патріоти України" (близько 2000), "Продовження Революції Гідності" (1200) у facebook.com. Він же організовував так званий "День гніву" влітку минулого року.

При цьому профіль самого Жука містить інформацію про те, що 2014 року він воював у складі незаконних збройних формувань на Донбасі під позивним "Москва". 2015 року він пішов на підвищення в Москву і став учасником агресії РФ вже в інформаційному просторі.

"Тепер він воює проти України вже іншою зброєю, і тепер тих, у кого вчора стріляв, запрошує на «Третій Майдан» і готує електронні петиції про недовіру українській владі. Він уже не конвоює українських військовополонених на ганебному параді в Донецьку, а вчить у соцмережах , як зробити «голову Порошенка» і принести в скляній банці на протест з нагоди дня народження Порошенка. І не заколисуймо себе тим, що його пропаганда не працює. Міркування про «Третій Майдан» я чула навіть від людей, які «скуштували» справжньої кулі і на Майдані Гідності, і в АТО. Не вдоволені владою, вони не припускають, що ідею збройного протесту формує той, хто учора в них стріляв", - наголошує автор розслідування.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року москвичка Юлія Харламова (Нордіка), яка працювала на ФСБ, зуміла організувати акцію протесту бійців Нацгвардії біля Адміністрації президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram