ГоловнаСуспільствоВійна

Обама і Меркель закликали до якнайшвидшого виконання Мінських домовленостей

Президент США і канцлер Німеччини обговорили ситуацію на Донбасі

Обама і Меркель закликали до якнайшвидшого виконання Мінських домовленостей
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали до якнайшвидшого виконання домовленостей, досягнутих у Мінську 12 лютого.

"Щодо України, президент і канцлер підкреслили свою тверду відданість прискоренню повного здійснення Мінських домовленостей усіма сторонами", - йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента США.

Також сторони обговорили європейську реакцію на кризу, пов'язану з біженцями.

Крім того, вони окреслили шляхи подальшого зміцнення економічних відносин між Європейським Союзом та США.

Нагадаємо, один із пунктів Мінських угод передбачав проведення конституційної реформи в Україні з набуттям чинності до кінця 2015 року нової Конституції, яка передбачає як ключовий елемент децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, погоджених з представниками цих районів), а також ухвалення постійного законодавства про особливий статус "ДНР" і "ЛНР".

Однак в Адміністрації президента вирішили пригальмувати процес внесення змін до Конституції. У тому числі, щоб не втрачати козир у переговорах з Росією. У зв'язку з цим народні депутати внесли подання до Конституційного суду з тим, щоб розтлумачити поняття "наступна сесія ВР", яке раніше не викликало жодних суперечок. Подання оприлюднено на сайті КС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram