ГоловнаСуспільствоВійна

Броварська лікарня відмовила клініці "Нодус" у приміщенні для бійців АТО

Клініка далі реалізуватиме благодійний проект нейрореабілітації військових коштом власних ресурсів.

Броварська лікарня відмовила клініці "Нодус" у приміщенні для бійців АТО
Фото: Макс Требухов

Броварська центральна районна лікарня не надасть додаткового приміщення для ветеранів АТО - пацієнтів науково-практичного центру нейрореабілітації "Нодус", про який писав LB.ua у статті "Надію мають всі". Про це LB.ua повідомила волонтер Інна Данченко.

"Запит "Нодуса" від 26.11.15 р. надати в ЦРЛ додаткове приміщення для реабілітаційних занять із пораненими в АТО, був розглянутий 20.01.2016 р. на засіданні комісії з питань оренди комунального майна, яке перебуває у спільній власності м. Бровари та територіальних громад сіл і селищ Броварського району . Рішення: відмова в оренді додаткових приміщень", - написала Данченко.

Нагадаємо, клініка просила надати кімнату для реабілітаційних процедур, а також, за змогою, додаткову палату для розміщення бійців.

"Очевидно, що лікарня в тій законодавчій ситуації не дала б нам нічого. Закон на боці лікарні, і в ньому за бажання завжди можна знайти лазівки, які дозволять не виділяти приміщень. У нас, як кажуть, "своїм - все, ворогам - закони". Нам дипломатично відмовили, при цьому написали, що в нас залишається можливість укласти якусь угоду про співпрацю", - сказав директор клініки, кандидат медичних наук Олександр Кулик у коментарі LB.ua.

Фото: Макс Требухов

На яких умовах можливе підписання такого документа, лікареві не повідомили.

"У відповідь ми відразу, 22 січня, написали звернення до лікарні, де знову виклали наше прохання. Але відповіді поки що не отримали", - додав Кулик.

Водночас він повідомив, що "тяжких" пацієнтів клініки Артура Гальцова і Романа Кубишкіна "Нодус" завчасно, не чекаючи на рішення Броварської ЦРЛ, перевів у власні приміщення в іншій будівлі, щоб не проводити процедури в коридорі лікарні (що порушує права пацієнтів).

"Ми перевели цих двох бійців у свій центр ерготерапії, виселили звідти цивільних пацієнтів, зменшивши свою прибутковість. Продовжуємо працювати з ними і вести наш благодійний проект", - сказав лікар.

Як повідомляли, лікарня в Броварах і раніше відмовлялася надати приміщення для реабілітації тяжкопоранених бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram