ГоловнаСуспільствоВійна

У Польщі відкрили штаб військового підрозділу "ЛитПолУкрбриг"

Бригада вийде на оперативну готовність у 2017 році.

У Польщі відкрили штаб військового підрозділу "ЛитПолУкрбриг"
Фото: mil.gov.ua

У понеділок у Польщі відбулася церемонія відкриття штабу спільної литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг". Як зазначає "Радіо Польща", в ній взяли участь міністри оборон трьох країн Юозас Олекас, Антоні Мацеревич і Степан Полторак.

"Звіти, які ми отримали, свідчать про добре виконану роботу, добру зіграність усіх трьох батальйонів і про високу ймовірність, а можливо - навіть про впевненість, що ця бригада досягне операційної готовності наступного року", - заявив Мацеревич.

Очікують, що "ЛитПолУкрбриг" використовуватимуть в операціях під егідою ООН, НАТО і ЄС. Головними завданнями бригади буде участь у міжнародних зусиллях забезпечення миру, поглиблення регіональної співпраці у військовій сфері і закладенні підґрунтя для створення на базі бригади бойової групи ЄС.

Штаб бригади розташовано в Любліні. На командування бригади поширюється законодавство Польщі, а також відповідні норми міжнародного права. При цьому кожна з держав-учасниць відповідає за фінансове забезпечення власних підрозділів, що входять до складу бригади під час спільних тренувань і навчань, підготовки і безпосередньої участі в операціях.

Відповідну угоду Україна, Польща і Литва підписали у Варшаві 19 вересня 2014 року, Верховна Рада України ратифікувала її 4 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram