ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вперше визнали наявність боргів перед Україною

Прес-секретар Кучми розповіла про підсумки засідання Контактної групи

Бойовики вперше визнали наявність боргів перед Україною
Фото: twitter.com/BelarusMID

Росія гарантувала погашення терористичною організацією "ЛНР" боргів за воду перед Україною. Про це домовилися в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи, повідомляє Дарія Оліфер, прес-секретар Леоніда Кучми, який представляє Україну.

"Механізм розрахунків за воду перед Україною, яку споживають в окремих районах Луганської області, узгоджено з урахуванням гарантій з боку Росії цих платежів. Фактично вперше на не підконтрольній Україні частині Донбасу визнали проблему наявності боргів перед українським бюджетом і необхідність їх погашення", - повідомила вона у фейсбуці.

Також на підгрупі із соціально-економічних питань обговорювали роботу з відновлення інфраструктури Донбасу, в тому числі ЛЕП, і стабільне забезпечення вугіллям українських ТЕС. Також узгодили питання необхідності розмінування для відновлення газопроводу на підконтрольній Україні частині Луганської області в селах Кримське і Трьохізбенка.

Окрім того, учасники зустрічі домовилися, що до середини лютого буде відкрито автомобільний пункт пропуску в Луганській області (Лисичанськ - Гірське - Золоте - Первомайськ - Стаханов).

Питання звільнення полонених, як і раніше, заблоковане з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Також Оліфер не повідомила нічого нового з приводу відновлення контролю за кордоном і виборів на Донбасі.

Дата наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи буде залежати від результатів зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", яку заплановано на першу декаду лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram